Toerclub Westfrisia  
Startpagina Rittenoverzicht Ritverslagen button nieuwsbrief Ledeninfo Fotocollage Weerpagina Contactpagina
 

brief
shirt tcwestfrisia a
Nieuwsbrief maart 2019

Beste leden een nieuw fietsseizoen vangt vanaf zondag 3 maart om 09.00 uur aanstaande weer voor ons aan. Het bestuur heeft hierover op maandag 25 februari uitgebreid vergaderd en aan een aantal zaken hun aandacht besteed. Hieronder wil ik u een kort overzicht geven van een aantal zaken die voor de vereniging en ook voor u van belang kunnen zijn. Uiteraard wenst het bestuur u allen een uitermate fijn fietsseizoen met veel gezelligheid en vele fietskilometers toe.
lijn-1px

Van de NTFU hebben wij bericht ontvangen over de fietsverzekering. Voor u is belangrijk dat u bij schade aan uw fiets deze zelf kan aanmelden en afwikkelen bij de NTFU. Bij een ernstig ongeluk die u tijdens een clubrit of een NTFU-toertocht krijgt, kan u aanspraak maken op de ongevallenverzekering. Dit is alleen het geval bij blijvende invaliditeit of overlijden. U hebt dan eventueel recht op een bedrag van         € 25.000,00 bij blijvende invaliditeit en van € 12.500,00 bij overlijden. Voorwaarde is wel dat hiervan binnen 24 uur melding wordt gedaan bij de NTFU. Gebeurt het in het weekend dan uiterlijk maandagochtend. Melding kan plaatsvinden via een e-mail naar info@ntfu.nl of tel.nr. 0318-581300. Indien u het niet zelf lukt, ben ik uiteraard bereid u hierin bij te staan.
lijn-1px

In verband met de privacy wetgeving (AVG) heeft u allen van mij een formulier ontvangen. Ik heb het formulier van een aantal leden nog niet terug ontvangen. Denkt u hier nog even aan? Ook hebben wij, gelet op de AVG, het rittenoverzicht 2019 hierop aangepast. U treft hierop alleen nog de voornamen aan met indien nodig de eerste letter van uw achternaam. Het rittenoverzicht 2019 is u niet persoonlijk door Gerrit Jan toegestuurd maar staat wel op onze website vermeld. Hier kunt u het dus raadplegen. Als u staat aangewezen als wegkapitein probeert u dan aanwezig te zijn en wellicht een verslagje voor de website te schrijven.
lijn-1px

De gezinsfietsdag zal weer door Nel georganiseerd worden op zaterdag 25 mei. We gaan naar het museum "De Anloup" in Zuidermeer. Zet deze datum vast in uw agenda want het is elk jaar weer met zijn allen een gezellig dagje. Van Nel krijgt u uiteraard nog bericht hoe het één en ander wordt ingevuld.
lijn-1px

Het clubweekend vindt dit jaar plaats van 23 t/m 25 augustus. 17 enthousiastelingen hebben zich hiervoor opgegeven. Op vrijdag wordt een tochtje gefietst van +/- 70 km onder begeleiding van ons oud clublid Bertus Broekroelofs. Op zaterdag wordt deelgenomen aan de Roodtoer in Hoogeveen en staat 120 km op het programma. Hoe de zondag er precies uit gaat zien is nog niet helemaal zeker. In overleg met Bertus en de deelnemers ben ik ervan overtuigt dat het een mooi ritje wordt. We logeren in "Hotel Het Witteveen" in Witteveen. Indien het nog bij u begint te kriebelen, geef dit dan aan mij door. Ik zal dan nog bij het hotel proberen een kamer voor € 103 te reserveren.
lijn-1px

William Kelderman is op ziekenbezoek geweest bij Piet Schooneman. Het ging een tijdje heel slecht met hem. Gelukkig is hij nu toch weer thuis en gaat het wel weer wat. Nel heeft namens de vereniging voor een bloemetje gezorgd op Tiny en Piet van der Horst hun 50 jarig huwelijksfeest.
lijn-1px

Als bestuur zijnde willen we aan de feestavond qua tijden een andere invulling geven. Niet meer van 20.00 – 24.00 uur, maar van 16.00 – 20.30 uur. Uiteraard weer ontvangst met koffie en wat lekkers en om +/- 18.30 uur het lopend buffet met vooraf een soepje bereid door Nel. Voor de rest de gebruikelijke bingo rondes, verloting en prijsuitreikingen van de diverse klassementen. Als bestuur denken wij dan dat het buffet meer tot zijn recht komt en dat de tijden voor een aantal aanwezigen prettiger zijn. Uiteraard zijn wij naar uw mening hierover zeer benieuwd. Gelet hierop hoort het bestuur graag van u op de zondagsritten hoe u hierin staat.
lijn-1px

Omdat er tijdens de clubritten soms wel eens discussies zijn over de kilometers die meetellen voor het kilometers klassement heeft het bestuur het volgende standpunt ingenomen: alle kilometers die gefietst worden mogen meetellen voor het klassement. Dus alle kilometers gereden op racefiets, e-bike, tandem of trekkersfiets komen hiervoor in aanmerking.
lijn-1px

Daar het ledental nog steeds achteruit loopt is er binnen het bestuur gesproken over bewuste openstelling van de club voor sportieve e-bike leden op zondag. Gedacht wordt aan een apart groepje die gezamenlijk een tochtje van 60-80 km rijden met een snelheid van 20-25 km. Ook hierover hoort het bestuur graag uw mening op de zondagsritten.
lijn-1px

Over de ontwikkelingen inzake de komst van een nieuw verenigingsgebouw hebben wij niets meer van de gemeente vernomen. Wel heeft hierover onlangs een artikel in het Noord Hollandsdagblad gestaan. Gelet hierop zal ik aan de gemeente vragen om onze vereniging, alsmede huurder van het huidige gebouw schriftelijk op de hoogte te houden van de voortgang inzake de ontwikkelingen van de verbouw/nieuwbouw van het huidige Nassauparkgebouw.
lijn-1px

Overzicht van de verjaardag datums van onze leden:

24 januari Martien 13 juli Gerda
04 maart Nel 23 juli Joop
05 maart Nico 12 september Piet S.
09 maart Wim D. 17 september Frans
11 maart Jan B. 28 oktober Max
13 april Els 26 november Jaap S.
04 mei GerritJan 27 november Jan D.
06  mei Wim G. 09 december Piet H.
14 mei Rob 11 december Leon E.
19 juni William      
jarigen

Uw secretaris pijl
Contactgegevens Clubinformatie Wielersportbond Het Weer
Secretaris: R. Korbag Lid worden De NTFU Buienradar
telefoon 0228724334 Meer informatie Toerclub Fietsverzekering Bewolking
mail E-mail secretaris Routebeschrijving Clubhuis NTFU - Visie en Missie Pollenkaart
 

 

© Toerclub WestFrisia