Algemene Clubinformatie

Toerclub Westfrisia is anno 1988 opgericht en sindsdien aangesloten bij de NTFU - Verenigingscode: 107033
wielrenners
Gedurende het wegseizoen, van de 1e zondag in maart t/m. de laatste zondag in oktober, wordt er elke zondag gefietst in clubverband. De route is telkens anders, elke week is er een ander clublid die de route uitzet door het mooie West-Friese land en dus veel variatie. De afstand varieert van 50 - 90 km in maart en oktober tot ± 100 km in april t/m. september.
 

Onderweg wordt er een koffiestop ingelast in een café waarbij het meegebrachte broodje of de koekreep genuttigd kan worden. Op voorspraak van de leden wordt er ook meegedaan aan fietsevenementen van andere organisaties onder andere: De 11 Stedentocht, Ronde van Noord-Holland, Classico Boretti of Dam tot Dam.
 
Een keer per jaar houden we een clubweekend van vrijdagmorgen t/m. zondagmiddag. We overnachten dan in een schappelijk geprijsd familiehotel ergens in het land en fietsen dan op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag-ochtend. De 'niet fietsers' verzorgen een eigen programma met diverse bezoeken aan . . ?  Begin november is de jaarlijkse ledenvergadering en enkele weken later de feestavond waarbij enkele leden worden gehuldigd.

Bent U op zoek naar een gezellige kleine fietsclub die elke zondag een fietstocht door het West-Friese land maakt? Het maakt niet uit of U vrouw of man bent. De kruissnelheid ligt ergens tussen de 24 en 28 km /uur en we zijn meestal tussen 13:00 en 14:00 uur weer thuis. Meldt U aan als lid of kom gewoon een keertje met ons meefietsen.                Jan Dop
Ja ik wil lid worden - klik hier