Toerclub Westfrisia  
Startpagina Rittenoverzicht button9 ritverslagen Nieuwsbrief Ledeninfo Fotocollage Weerpagina Contactpagina
 
  bericht-renners


NTFU
Ritverslagen in 2018
 
Mammoetboom rit zondag 15-07-2018

Onder leiding van Nel, ook al zit zij achter op de tandem, gaan we weer een stukje Noord-Holland verkennen. De oproep om de Ronde van de West-Friese Omringdijk te gaan fietsen hebben we weten te weerstaan. Wij doen ons eigen rondje BINNEN de West-Friese Omringdijk. Als we de kantine betreden zit er al een comit√© van ontvangst te weten Piet  William  en Joop  die vandaag de koffie verzorgt.
Jaap en Piet zijn ook aanwezig en even later komen Max en als Martien ook binnen is betekend dat meestal dat we kunnen starten.

Even over half 9 gaan de helmen op, de accu aan en het stuur richting het westen.
Joop laat weten dat hij op zich zelf gaat want de onze snelheid zal voor hem waarschijnlijk te hoog zijn denk hij. Via Binnenwijzend, Blokker gaan we door Zwaag, Max neemt het initiatief even over want de Dorpsstraat is geblokkeerd en hij weet een snelle omleidingsroute waarbij we na een kleine kilometer toch weer op de Dorpsstraat komen en wij onze weg kunnen vervolgen. Op naar Bobeldijk, de 2e weg rechtsaf naar Zuidermeer. Einde Links af, Einde Rechtsaf en weer de 2e weg Linksaf.
Over de brug en dan Linksaf de Bennemeersdijk op richting Heerhugowaard nog weer een keer Rechtsaf over de Molenweg.

Ook hier een wegafsluiting dus Rechtsaf over de Veenhuizerweg om via de Donkereweg in De Noord te komen. Even links en direct weer Rechts naar de Noordscharwouderpolderweg die ons bijna in Oudkarspel brengt. In dit dorp moest men zo nodig een rommelmarkt houden in de Dorpsstraat waardoor wij de eerste weg links en weer rechts zijn gegaan Voorburggracht. Nog even en we rijden langs de golfbaan van Dirkshorn en komen in Groenveld. Nog even wat slingerweggetjes en dan komt het terras van Piet Pann in beeld. Normaal is het hier tjokvol met wielrenners maar nu is het terras bijna leeg. En dat met dit geweldig mooie weer. We laten de koffie en cappuccino goed smaken.

Na deze pauze gaan we door Barsingerhorn en Lutjewinkel naar de Omringdijk waar we de deelnemers tegenkomen die De Dijk fietsen. Aartswoud, Sijbekarspel, De Wijzend en Zwaagdijk is het verdere verloop. Bij het Zijdwerk gaan Nel en Jan linksaf om nog wat eten te gaan kopen en de rest van het peloton duikt de polder in op weg naar hun respectievelijke thuis. Het was een mooie tocht met prachtig weer en lekkere koffie gezellige medefietsers en een heerlijke luie stoel bij thuiskomst.
Dank aan allen die met ons mee wilden fietsen.
Nel en Jan Twin Power
------------------------
  pijl-boven


Ritverslag woensdag 18-04-2018

Verzamelen voor deze keer in de Horn te Lutjebroek, ik moest namelijk wat later door werken dan normaal. Nadat ik dat op de app had gezet waren er toch maar twee fietsers die deze middag op pad zijn gegaan. Max wilde wel een behoorlijke rit maken, dus zijn wij afgeweken van ons standaard route naar Lambertschaag.

Vanuit Lutjebroek over het fietspad richting Hoogkarspel waar wij op het viaduct bij de WFO even flik de kuiten aan het pesten waren, om daar met een bloedgang omhoog te fietsen en nog veel harder omlaag (dat was even kikken).

Door naar Zwaagdijk om via Nibik naar Wognum, stukje langs de A-C de Graaf, bij opmeer linksaf richting Heerhugowaard-noord vervolgens via een fietspad van 6 km naar Heerhugowaard gegaan. Daar zijn wij opgestoken bij mijn dochter waar wij hartelijk werden ontvangen en Max mocht een dubbel bestelling doen (koffie en water), na de koffie weer op pad via Ursem, de Goorn, Berkhout, Zwaag ,Westwoud en Hoogkarspel weer naar huis. Het enige wat een heel klein beetje tegenviel, de wind was gedraaid, dus ook op de terugweg tegen.

Max is natuurlijk weer door gefietst naar zijn huis en volgens mij met een dikke 89 km op de teller. Heel fijn gefietst dank zij Max.

Sportieve groet - Jaap
-----------------------
  pijl-boven


Contactgegevens Clubinformatie Wielersportbond Het Weer
Secretaris: R. Korbag Lid worden De NTFU Buienradar
telefoon 0228724334 Meer informatie Toerclub Fietsverzekering Bewolking
E-mail: Secretaris Routebeschrijving Clubhuis NTFU - Visie en Missie Pollenkaart
 

 

© Toerclub WestFrisia